2013. február 27., szerda

Apróság, de fontos : A mosoly

.. és nem  kerül semmibe!
Látszólag egy kis semmiség, de kérlek, tedd meg, minél gyakrabban. 
Egyik legfontosabb dolog a világon. Először azt akartam írni, hogy Egyik legfontosabb tevékenységünk. Majd utána azt, hogy gesztusunk. Majd azt, hogy arcmimikánk, és sorolhatnám tovább. Igazából mind megállja a helyét a mondatban, de még sem jó egyik sem.
Mert a mosoly sokkal több, mint egy arckifejezés, vagy egy mozdulat.
A mosoly mosolyt szül.


Jó érzés ha ránk mosolyognak, és arra késztet, hogy viszonozzuk. Mint egy apró kis kód, elindít bennünk valamit, megnyit egy kis ajtót, és feltárul egy olyan gondolatsor, ami egy örömérzethez vezet el minket. Valószínű, hogy ez egy ősi, ösztönös  jel, hiszen amikor megszületik egy gyermek, már az első pillanataiban képes a mosolyra. Nem tudatos, de mégis megteszi. Arra gondolunk ilyenkor, hogy biztos álmodik valami szépről a kicsi. Igen, meglehet, ki tudja? 


A lényeg, hogy a mosoly mindig volt, létezett, hatalmas erővel bír. Nem függ sem fajtól, sem nemtől, sem vallástól, sem pénztől vagy politikai helyzettől.
A mosoly egy ajándék, mely beragyogja az arcot, megváltozik a szem - mely ugyebár a lélek tükre - megváltozik az emberi lény.
Source: pinoffer.info via Ezo on Pinterest
Miért is van ez így?
A tudósok biztos sokféleképpen meg tudják ezt magyarázni, én ezt most nem fogom megtenni.
Elég ha figyelmeztetlek arra, hogy ne felejts el rá mosolyogni valakire, aki kedves neked, akit szeretsz, akit tisztelsz, aki segít neked, aki tanít. Sajnos hajlamosak vagyunk belefelejtkezni a mindennapok egyhangúságába, és elfelejtünk mosolyogni. De Te ne legyél ilyen !
Mosolyogj a gyermekedre mikor alszik, mikor rád néz, vagy amikor játszik.
Mosolyogj rá a világra, mert süt a nap, mert látsz egy kis virágot, vagy találsz egy szép követ.  Ölelj át egy fát, érintsd meg a virágok szirmát, fogj a kezedbe egy kavicsot - érezd át a természet csodálatos lényét - és engedj útjára egy mosolyt.
A mosoly kellemes érzéssel tölt el.
Jó érzés adni - és jóérzés  kapni is.

A mosoly megsimogatja a lelked.

Source: flickr.com via Ezo on Pinterest

Hozzászólnál a témához? Tedd meg kérlek, örülök, ha írsz nekem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha érdekesnek találtad az írásomat, örülnék, ha ideírnád. Annak is, ha egyezik a véleményed, de annak is ha másképp gondolod. Beszéljük meg!
Ha olyat szeretnél közölni, ami nem publikus, akkor írj nekem e-mailt - az e-mail címem a Kapcsolat gomb alatt találod !